FlosMinen historia

 • Näyttökerrat Näyttökerrat: 206
 • Viimeksi päivitetty Viimeksi päivitetty:
 • FlosMinen historia

  Miten FlosMine sai alkunsa?  Miten FlosMine päätyi FlosMineksi? Ja milloin se perustettiin? Kuka sen perusti? Täältä löydät lähes kaiken, mitä muistetaan ja paremmin täytetään, mitä uutta muistetaan! Kuvia ja videoita pyritään lisäämään mahdollisuuksien mukaan!

  Alkuperäinen idea (takaisin ylös)

  Ihan ensimmäisenä keksimme, että perustamme palvelimen, jossa voimme rakentaa julkista aluetta kaikkien pelattavaksi. Alueita suojattiin, WorldEditillä leikittiin ja harjoteltiin ylläpitoporukalla

  Perustajat ja ylläpito (takaisin ylös)

  Alkuperäiset perustajat palvelimella on Juuso "korho" Korhonen ja Santeri "thesanteri100" Laine. Mukana tällöin palvelimella oli ylläpidossa henkilöt Superjesse1 ja Superpasianssi11.

  Korho osti Minecraft-tilinsä vuonna 2012, 12 vuotiaana siis. Tätä aikaisemmin peliä oli pelattu mahtavalla selainversiolla ja ei-niin-laillisilla versioilla. Tuli aika hankkia laillinen kopio pelistä, kun tajuttiin edes että mitä se tarkoittaa. Seuraavan vuoden ajan korho pelaili Superjesse1:n kanssa ja harjoitteli moninpeliä ns. Premium-palvelimilla, jossa vain lailliset pelin omistajat saivat pelailla.

  Jonkin ajan pelailun kuluttua, vuonna 2013 idea oman palvelimen perustamiseen syntyi. Korho ja superjesse1 aloittivat palvelimen suunnittelun ja rakentamisen, mutta ongelmana oli se, että miten yksinpeli saadaan julkiseksi pelipaikaksi, mihin muut pelaajat voivat liittyä. Tällöin ei edes lähiverkon jakaminen ollut edes Minecraftissa vielä. YouTubesta etsittiin ohjeita, miten tämä maaginen palvelin saataisiin käyntiin. Löydettiin CraftBukkit. Saatiin tämä ylös, mutta eihän me sinne sisälle päästy muuta kuin yhdellä koneella, jossa palvelin sijaitsi.

  Osaamisemme ei selvästikkään riittänyt hommaan, joten päätimme ottaa yhteyttä Superjesse1:n serkkuun, joka on tunnetusti tietokonevelho. Saatiin palvelin julkisesti käyntiin ja hommat rullaamaan. Projektin nimeksi keksittiin KoskiCraft. Näin päästiin pelaamaan ja rakentamaan ja opettelemaan uusia juttuja yhdessä! Tämän jälkeen palvelimen nimi vaihteli seuraavissa; KoskiCraft, ValkeakoskiCraft ja VlkCraft.

  Palvelimen vallansiirto (takaisin ylös)

  Pian thesanteri100:lla loppui aika ja innostus palvelimen jatkuvaan ja toistuvaan palvelimen pyörittämiseen. Oli aika löytää uusi paikka, missä pyörittää palvelinta. Vuonna 2014 korho otti pallosta kopin ja pyysi isäänsä auttamaan palvelimen perustamisessa. Saatiin palomuurien ja modeemin portit auki, ja palvelin pyörimään korhon omalle tietokoneelle, joka valloitettiin isältä. Tässä kohtaa palvelimen nimeksi koostui KoskiCraftista KoskiMine.

  Näin korho pääsi harjoittelemaan tarkempaa ylläpitoa ja palvelimen hallintaa. Kului aikaa, projektit vaihtuivat ja nähtiin monenlaisia pelimuotoja, täysin vapaa vanilla ilman modauksia, plugineilla toimivia yksilöitä ja factions- skyblock- sekä monia muita pelimuotoja. Jonkin ajan kuluttua hoksattiin, että Survival, eli selviytymismuoto on se juttu. Pian on nähty erilaisia survival-tulkintoja ja pelikarttoja, useilla eri rakennuksilla ja rakennuksilla. Tässä kohtaa päästiin kokeilemaan palvelimen nimiä PropsiCraft, PropsiBox.

  Uusi aika (takaisin ylös)

  Pian alkoivat asiat vakiintumaan ja jäämään paikoilleen. Ostettiin ensimmäistä kertaa Waltsu Hosting-nimiseltä yritykseltä Minecraft-palvelin. Pian palveluntarjoajaksi vaihdettiin kumminkin Net9 Vuoden 2015 kesänä päätettiin perustaa palvelin hirvitys.fi, ja oli aika ensimmäisten xenForo-foorumeiden. Foorumeila oli jonkin verran keskustelua ja palvelimellakin pelaili pari vakituista pelaajaa. Pian kumminkin, yllätys yllätys tähän hirvimäiseen hirvitysnimeen kyllästyttiin, ja päätettiin keksiä uusi nimi. Nimen vaihtelu kumminkin jäi tässä kohtaa viimeiseksi.


  Versiot! (takaisin ylös)

  Vuoden 2016 kesäkuussa palvelimen nimi muutettiin FlosMineksi, ja on ollut FlosMine siitä asti, ja ylpeänä. FlosMinen v1, eli versio 1:n kartta käynnistyi jo aikaisemmin, noin puoli vuotta ennnen nimen vaihtoa, kun nimemme oli vaihdettu hirvityksestä PropsiMineksi. Se oli moderni spawn, johon oli täysin valmiiksi rakennettu torialue ja vapaat tontit kauempana. Aktiivisesti pelaajia pelasi noin 3-5. FlosMine v2 julkaistiin hätäisesti, sillä palveluntarjoajalla jokin harjoittelija oli ilmeisesti positanut meidän palvelimen väärinymmärryksen takia, mukaan lukien varmuuskopiot. Tässä kohtaa emme tosin enään olleet Net9:llä. Tuolla tätä ongelmaa tuskin olisi tullut eteen.

  FlosMine v2:n nopea julkaisu tarkoitti sitä, että kaikki lisäosat ja pluginit, jotka olivat pakollisia, asennettiin ja tämä julkaistiin jopa ilman spawnia. Spawn oli rakennettu siis pikkuhiljaa. Spawnin ympäriltä löytyi info-alue, kaupat, koristellinen farmi ja valmiiksi rakennettu torialue. Kauempaa löytyi tuttu vapaatori, johon sai rakentaa omanlaisia toreja. Maailmoihin kuului Rakennus, Resurssi, Horna ja End. Myös minipelit olivat palvelimella jo esimakuna.

  FlosMine v3:n aika koittaa vielä pian. Odotellessa Minecraft 1.13.-päivitystä...

  FlosMinen kaikki aikaisemmat nimet (takaisin ylös)

  • Puolen hehtaarin metsä
  • KoskiCraft
  • ValkeakoskiCraft
  • VlkCraft
  • KoskiMine
  • PropsiCraft
  • PropsiBOX
  • Hirvitys.fi
  • PropsiMine
  • FlosMine
  Tunnistitko kaikki? Puuttuiko jokin? :mc_54-0:
Ylös